Wie is HorseReasons?

Karina Schermer

HorseReasons is een initiatief van Karina Schermer, geboren in 1968.
Van jongs af aan verslingerd aan paarden. Zeer brede interesse in de diverse disciplines en rassen. In de sport actief geweest met diverse paarden in M- en Z-dressuur,  maar ook op pro-niveau westernwedstrijden in binnen- en buitenland.
Met de Iberische paardenrassen Andalusier en Lusitano ging ik terug naar de oude liefde: de klassieke dressuur. Hiernaast actief bezig met vrijheidsdressuur, Natural Horsemanship, langeteugelwerk en aangespannen rijden.
Opleiding Centered Riding instructeur voltooid. Volgde daarnaast Orun-opleiding, western-trainersopleiding en vele worshops, lessen en cursussen op allerlei gebied bij gerenomeerde trainers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cursussen TTEAM, Centered Riding, Natural Horsemanship, Klassieke en Academische Rijkunst, en Clickertraining. De laatste jaren leerling geweest bij Rien van der Schaft, Francisco Bessa de Carvalho,  Horst Becker en Anja Beran.
Grote inspiratiie zijn Frederic Pignon, Magali Delgado en hun familie, bij wie wij in 2010 een week hebben mogen doorbrengen in Frankrijk.
 
Richt zich nu voornamenlijk op de veeleisende recreatieruiter die misschien minder wedstrijdambiities heeft maar zijn paard op een vriendelijke en lichamelijk correcte wijze wil rijden, én op de wedstrijdruiter die verder denkt dan de proef lang is en zijn paard en zichzelf gezond en blij wil houden. Ook veel ervaring met bitloos rijden. 
 
Het met goed gevolg doorlopen van de Instructeursopleiding I & II van MG- Hondenscholen zorgde ook voor veel profijt in het werk met paarden en ruiters in didactische zin, en door het uitdiepen van de positieve trainingsmethodes die in wezen toepasbaar zijn op elk dier of mens.
 
 
"Harmonie en balans in de ruimste zin van het woord. Samen plezier hebben.
Steeds willen blijven werken aan het ontwikkelen van je gevoel, in het rijden, maar ook op de grond.
Komen tot een echte samenwerking op basis van wederzijds respect en duidelijke communicatie.
Dit is waar ik elke dag weer vol overtuiging en liefde mee aan de slag ga!"